Kezdőlap » Autó » Forradalom az autós navigáció világában! – GPS HUD Kijelző

Forradalom az autós navigáció világában! – GPS HUD Kijelző

2017-10-19

Hatalmas sikerrel robban be az autós Navigációk világába ez a forradalmi Kütyü!

A technológiát eredetileg a vadász repülőkbe fejlesztették, de ma már öreg ladánkat is felszerelhetjük vele! És még a tárcánkat sem kell kiüríteni!

A Head Up Display – röviden HUD – technológiának a lényege, hogy vezetés közben a hasznos és szükséges infókat a szélvédőre vagy egy átlátszó kijelzőre, a szemünk elé vetíti, hogy egy pillanatra se keljen levenni az útról a szemünket.

Eredetileg vadászgépekbe fejlesztették és a mai napig használják. Később megjelent az autó gyártásban is, amikor elkezdték felszerelni HUD-al a felsőkategóriás autókat. Ma pedig már 10 000 Forintot sem kell költened, hogy átélhesd ezt a luxus élményt.

És hogy hogyan?!

Ez a Kütyü, amit nemes egyszerűséggel “GPS HUD kijelző”-nek nevezünk, az okostelefonok végtelen lehetőségeit kihasználva adja át a luxusautók világának egy falatkáját. Az autó menettulajdonságaitól kezdve a GPS információkig bármit a szemünk elé vetíthetünk vele, csak a megfelelő appot kell megtalálnunk.

Miben különbözik ez a megoldás a simán kirakott GPS-től/telefontól?

Nos, tekintve, hogy a GPS adatokat egy 92%-os fényáteresztésű üveglapon tükröződve látjuk, így jelentősen kevesebb holtteret kapsz. Valamint az átlátszóságnak köszönhetően a kormány mögé helyezhető, így sosem kell félrepillantanod az útról, hogy lásd, merre kell menni.


Mi kell hozzá?
Egy maximum 6,5”-os kijelzővel rendelkező okostelefon, és egy GPS app, amiben van HUD lehetőség.
Millió meg egy alkalmazás van, amit használhatunk, mind android-on mind iOS-en. Van köztük ingyenes, fizetős, online, offline, lehet válogatni. Szerintem a legelőnyösebb kombináció, hogy ingyenes és offline is használható legyen, ezzel adatforgalmat és akkumulátoridőt is spórolhatsz.

Amit én találtam és megfelel az előbb említett tulajdonságoknak, az a “GPS Navigation” nevű alkalmazás. Magyar nyelvű (a hang utasítás is), bármely ország térképe letölthető, köztük Magyarországé is, és offline használható.
Menet közben az útirány mellett, a sebességről és az aktuális sebesség korlátozásról is ad infót.
Letölthető és telepíthető egyszerűen GooglePlay-ről és App Store-ból is, kereső szó: “GPS Navigation”

Ezzel a kütyüvel felszerelt autóban az utasaid ledöbbent arccal kérdezik majd, hogy melyik sci-fi filmbe csöppentek! 😮

Ha te is szeretnéd átélni ezt az élményt, ami eddig a felső kategória kiváltsága volt vagy a vadászrepülők világához szeretnél közelebb kerülni, szerezd be ezt a vagány Kütyüt:
https://goo.gl/Qs164B

Attila KissÖsszes bejegyzése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.